Обичан и уважаван учител от град Левски отпразнува 100-годишен юбилей!

Животът

10-06-2024, 20:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Любка Костова с много вълнение и радост посрещна скъпи гости в дома си празнично приготвен от многобройните ѝ приятели

Люба Владимирова Иванова от град Левски, учител и общественик, награждавана за достойната си работа за обучение и възпитание на поколения наши съграждани, удостоена със званието „Почетен гражданин на гр. Левски и населените места, съставни на общината” през 2020г., на 10 юни празнува 100-годишен юбилей.

Любка Костова, както я знаят мнозина, упражни правото си на глас за избор на народни представители и членове на европейския парламент в изборния ден на 9 юни, а на следващия ден с много вълнение и радост посрещна скъпи гости в дома си празнично приготвен от многобройните ѝ приятели.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с много обич своята учителка, прегръдки, цветя и сърдечни подаръци. Обичта и признателността си към учителката отдала 50 години от своя живот на образованието и възпитанието на децата изразиха и зам.-кметът Елка Ангелова, гл. експерт „Образование ,култура и спорт” - Петя Чолакова, екипът на социалните услуги на Община Левски за грижи в дома - Руслан Тасин - ръководител сектор и Петя Станчева - ръководител на проекта, Димка Първанова, близки, приятели. Любка Костова благодари сърдечно за уважението и майчинските грижи на Албенка, на Петя Станчева и всички помогна ли ѝ да преодолее самотата и здравословните проблеми, изрази и обичта си, още от детските и години, към кмета на общината. Уважението и желанието на нейни ученици да я посетят, гостуването на всички на юбилейната и годишнина и дава сили, сподели и отбеляза: „Възрастните хора искат само блага дума…Не е лесно да си на сто години, но ако не си добър човек, ако не обичаш да прощаваш, ако не обичаш ближния, ако не обичаш възрастните хора трудно ще ги стигнеш…Няма да го забравя този ден!”.

Енергична и гостоприемна, тя не престана да кани всички на богатата празнична трапеза. Започнала работа като учителка на 19 години, в празничния юбилеен 100 годишен рожден ден Любка Косова се върна към мили спомени от изминалите години. Незабравима за нея остава срещата и с майката на жестоко убитите Васил и Сава Кокарешкови, когато с 40 деца отива до паметника им в Белица. Да сме много добри, да прощаваме, да обичаме хората и във всеки човек да виждаме хубавото, пожела г-жа Костова.

Честит 100-годишен юбилей, пожела кметът на Община Левски и със специален поздравителен адрес.