Тежък инцидент с дете е станал в плевенския театър

Крими

08-06-2024, 15:41

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Има разследване от страна на полицията и прокуратурата, назначена е и вътрешна проверка

По време на репетиция на Детска театрална студия към ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, с ръководители Адриан Филипов и Ива Николова, се случи тежък инцидент с момиче от школата, което е настанено в реанимация УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Към момента състоянието на момичето е стабилизирано.

Тoва информираха от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен на своята официална страница във Фейсбук.

Едно от момичетата - Лора Петкова, които репетират в премиерния спектакъл "Дванайсета нощ" на Детската студия при театъра, е паднало в оркестрината на театъра, която е с височина от около два метра. Падането е било назад, при което момичето ударило главата си и получило черепно-мозъчна травма.

"Благодарим за бързата и професионална помощ на плевенските доктори! По случая се води разследване от страна на полицията и прокуратурата, както и вътрешно разследване от страна на ръководството и съответните служби в театъра. Всички се молим за бързото възстановяване на момичето!", допълват от ръководството на тетаъра.

"Обявените премиерни спектакли на Детска театрална студия към ДКТ „Иван Радоев“ се отменят. Може да възстановите стойността на закупените билети на касата на театъра", допълват от културния институт.