Говори полицай, участвал в спасителната акция при тежкия жп инцидент в Плевенско

Животът

08-06-2024, 15:37

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Полицай от Долни Дъбник и плевенски огнеборци са оказали незабавна помощ на пострадал при ж.п катастрофата край Плевен

След серията с влакови инциденти у нас - разказ от първо лице на свидетел на случилото се в Плевенско. След удар от влак един жп работник загина, а втори беше спасен, но е със сериозни наранявания.

При тежкия инцидент, полицай в почивка е участвал в акцията по спасяването на друг пострадал. Младши инспектор Коста Иванов от Районното управление в Долни Дъбник се отзовал на сигнала с личния си автомобил. С него той превозил спешни медици, криминалисти и огнеборци до мястото на инцидента заради непроходимия терен между селата Горни Дъбник и Телиш.

Пострадалият, който беше спасен, е на 51 години и в момента е болница в Плевен с фрактури и натъртвания.

„Имаше проблем с линейката. Наложи се да кача докторката в моя автомобил с животоспасяващи медикаменти, за да направим всичко възможно да спасим човешкия живот. Стигнахме до мястото. Виждаше се служебна жп машина на работниците, до нея лежеше човек в безпомощно състояние. Беше много трудно да се изнесе оттам, защото теренът беше горист”, каза пред Нова тв младши инспектор ст. полицай в РУ Долни Дъбник Коста Иванов.

Той посочи, че е направил около 7-8 курса със своя автомобил в двете посоки. "Това цялото нещо продължи много часове", допълни той.

Информацията на МВР за случая:

Полицай от Долни Дъбник и плевенски огнеборци помогнаха на 51-годишен, пострадал в катастрофа на ж.п линията в района между Горни Дъбник и Телиш. Мъжът бил с фрактури и натъртвания, след като е блъснат от влакова композиция Варна – Враца. Сигналът за инцидента е подаден късно вечерта на 6 юни, към в 23:50 часа в пожарната служба в Плевен. Трима огнеборци от участъка в "Сторгозия" се отзовали незабавно с оборудван за спасителна дейност автомобил, пристигнал медицински екип за спешна помощ. Преценено е, че мястото на инцидента - на около шест километра извън село Горни Дъбник в посока село Телиш, е в трудно проходим за автомобили район. Към групата веднага е изпратен служител на РУ Долни Дъбник, полицай от патрулно-постова дейност, в почивка към този момент, който с личния си високо проходим автомобил оказал съдействие на екипите на ЦСМП – Плевен и огнеборците за превеждането им през труднопроходими земеделски пътища за да достигнат участниците в катастрофата, да окажат първа помощ на пострадалия и да запазят местопроизшествието. След консултация с лекарите, спасителният екип пожарникари от участъка в "Сторгозия" преместил пострадалия. Той е транспортиран до жп гара село Горни Дъбник с ремонтната машина, от където е пренесен до линейката на спешните медици. Откаран е до болницата в Плевен.