Полицаят, прострелял младеж, бил с над 20 години опит в системата на МВР

Животът

08-06-2024, 10:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа

Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно - до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.

„Лично не успях да разговарям с полицая. Това е изключително неприятен инцидент, при който станахме свидетели на непрофесионален подход от страна на полицейския служител. Хубавото е, че момчето е живо и е извън опасност за живота”, коментира в предаването „Събуди се” по Нова тв ст. комисар Атанас Илков, директор на ГД „Национална полиция”.

Прокуратурата ще привлече като обвиняем полицая, стрелял срещу 19-годишен младеж в Плевен

Той обясни, че не е цел обясненията на полицая, а че самата ситуация възниква при спиране на автомобил от страна на служителите на реда в късните часове на деня.

„По данни на служителя той слиза и се представя, но момчетата казват, че не са възприели неговите разпореждания и указания. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, но по негови думи е показал служебната си карта. В този ден е бил на работа, но това не му дава право да извършва действия, които са в хипотезите на превишаване на полицейските правомощия”, каза още  ст. комисар Илков.

Калин Стоянов: Полицаят, стрелял по момче в Плевен, е временно отстранен

По негови думи оръжието на полицаят е било негово собствено и законно притежавано, а в хода на проверката ще стане ясно дали и останалите трима служители на реда, ще се търси отговорност.

„Служителят, произвел изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа” , каза още ст. Комисар Илков.