Сигнал до ЕЦТП: Окаяно е състоянието на пътната отсечка от Долна Митрополия в посока международен път Е-83

Новините

05-06-2024, 11:01

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Последните три години липса на поддръжка са се отразили пагубно на пътната ни инфраструктура, коментира експертът Диана Русинова

Окаяно е състоянието на пътна отсечка от гр. Долна Митрополия в посока международен път Е-83. Сигнал за лошото състояние на пътя е бил изпратен до Европейския център за транспортни политики като в него се отправя молба за взимане на мерки и поне пълнене на дупките с асфалт. Водачът, пратил сигнала, прилага и снимки, които показват окаяното състояние на отсечката. 

„Следващият път, когато отново си счупя джантата, нареже ми се гумата и дам 300 лева за нови, обещавам да извикам Пътна Полиция, да ми пишат от техните всеизвестни актове за несъобразена скорост, след което ще Ви дам на съд за безстопанственост и увреждане на чужда собственост от безхаберие!

Не правите ли редовни обходи по тези пътища? Не виждате ли дупките по пътя?! Брутални дупки!“, пише шофьорът.

Сигналът бе публикуван и на страницата във Фейсбук на експерта по пътна безопасност от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова.

Тя прави сравнение с пътищата в съседна Сърбия и отбелязва липсата на поддръжка на пътната инфраструктура у нас последните 3 години:

„Става дума за състоянието на път I-3 (Е-83) и да това е европейски път, който трябва да служи за свързаност между отделните страни членки, а и не само. Ако отидете в съседна Сърбия и видите състоянието на техните пътища и го сравните със състоянието на нашите пътища в момента, ще се уверите, че последните три години липса на поддръжка са се отразили пагубно на пътната ни инфраструктура.

Може да се говори много по темата, но за съжаление лошото състояние на пътищата води до едно единствено нещо - смърт, ранени, повредени автомобили и огромни разходи. Сега след три години аз лично си задавам въпроса: кому беше нужно това и как ще го оправим?“, пита експертът в публикацията си.