Червен бряг става университетски град

Животът

29-05-2024, 09:01

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Договорът за сътрудничество с Тракийския университет се очаква да бъде гласуван на предстоящата сесия на ОбС – Червен бряг

Червен бряг става университетски град. Новината съобщи кметът, Атанас Атанасов по време на традиционната церемония за награждаване на изявени дейци на образованието и културата.

Договорът за сътрудничество с Тракийския университет се очаква да бъде гласуван на предстоящата сесия на ОбС – Червен бряг. Предвижда се да се стартира с две специалности – задочна форма на обучение, а в бъдеще да се организира и изнесено обучение в Червен бряг. Има готовност приемът да започне още от 3-ти юни. "Червен бряг има нужда от млади хора и нашата амбиция е да привлечем университет с изнесено обучение, така че да се превърнем в място, в което младите хора да предпочитат да останат да живеят, да се развиват и да учат без да напускат родното си място. Затова смятам, че Тракийския университет ще е наш чудесен партньор в тази кауза, за да осигурим по-добри условия за младите хора в община Червен бряг. ", сподели Атанас Атанасов добрата вест, която бе посрещната с бурни аплодисменти от учителското съсловие.

По време на вълнуващата церемония, с плакети и почетни грамоти бяха удостоени над 80 директори на учебни и детски заведения, преподаватели и отлични ученици, както и дейци на културата.