Две подвижни секционни избирателни комисии ще обслужват хора с увреждания в община Плевен, заявили желание да гласуват

Мисия

27-05-2024, 15:31

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Решението бе прието на провелите се днес по покана на кмета д-р Валентин Христов консултации с парламентарно представените партии и коалиции

Две ще бъдат подвижните секционни избирателни комисии, които ще осигуряват на избирателите с трайни увреждания в община Плевен, заявили желание да гласуват на 9 юни, възможност да упражнят правото си на вот с подвижна избирателна урна. Решението бе прието на провелите се днес по покана на кмета д-р Валентин Христов консултации с парламентарно представените партии и коалиции.

Двете подвижните секции са с номера 132 и 133 ще работят на територията на град Плевен и малките населени места в общината. По време на консултациите бе определен и съставът им съгласно квотния партиен принцип.

Срокът за подаване на заявления на хора с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, бе до 25 май, съгласно хронограмата на ЦИК за организацията на изборите. Заявилите желание да упражнят правото си на вот хора с трайни увреждания от община Плевен до посочената дата е общо 53 - 25 от тях са от град Плевен и 28 в малките населени места на общината. Избирателите, които не са подали заявления в първоначално указания срок, имат възможност да заявят желанието си да гласуват с подвижна избирателна кутия до 3 юни /включително/, тъй като Община Плевен отговаря на условието на територията ѝ да има назначени подвижни СИК.

За изборите на 9 юни на територията на общината секционни избирателни комисии ще има и на територията на Дома за стари хора в с. Бохот, в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, МБАЛ „Сърце и Мозък“ - Плевен и в Затвора Плевен.