Празнично шествие в Кнежа по повод 24 май

Животът

24-05-2024, 16:22

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проведе се и церемония по връчване на наградите „Община Кнежа“ в системата на училищното образование и читалищната дейност за 2024 г.

С празнично шествие на училищата и детските градини, музикална програма и церемония по връчване на наградите „Община Кнежа“ в системата на училищното образование и читалищната дейност за 2024 г., премина днешния ден в Кнежа.

С Решение 143 по Протокол 10/30.04.2024 г. на Общински съвет Кнежа бяха наградени с диплом, плакет и подаръчен ваучер:

1. В категория “Ученик на годината” - Ивет Никита Накова - IV клас, ОУ “Отец Паисий” гр. Кнежа и Антонио Николаев Съркьов - III клас, НУ “Кнежица” гр. Кнежа;

2. В категория “Зрелостник на годината” - Ивайла Славова Андреевска - XII клас, ПГЗ “Стефан Ценов” гр. Кнежа;

3. В категория “Формация на годината” - Акордеонен квартет “Хармония” при НЧ “Борба-1896” гр. Кнежа;

4. В категория “Изявен индивидуален изпълнител на годината” - Владислав Константинов Тошев” при НЧ “Борба-1896” гр. Кнежа.

"Ден като 24 май е изпълнен не само с историческо значение. Той е символ за важността на образованието, културата и свободата на словото! Това е ден, в който с гордост трябва да възпоменем усилията на тези, които оставиха следа в историята и ни подариха буквите и знанието. Защото именно те ни правят днес един народ и подчертават нашата идентичност!", написа на официалната си страница във Фейсбук Илийчо Лачовски, кмет на Кнежа.

"Благодаря за музикалната програма и празничното настроение на читалищните формации при НЧ “Борба-1896” гр. Кнежа. В свят на бързи промени и предизвикателства, нека запазим уважение към нашата история и помним великите дела на нашите деди! Още веднъж, честит празник!", допълва той.