Карлос Насар: Искам да покажа най-добрите си резултати в Париж

Спорт

22-05-2024, 08:26

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Аз не бих предал никога хората, които ме подкрепят. Отивам в Париж, за да зарадвам страната ни", сподели червенобрежкият талант

Карлос Насар изрази надежда, че родните щангисти ще постигнат добри резултати на предстоящите Олимпийски игри това лято.

Суперталантът от Червен бряг с нетърпение очаква Олимпиадата, където се цели в медал за България.

"Готов съм психически за Олимпийските игри от началото на годината. Надявам се да съм здрав дотогава. Тази година имах много състезания и това ми помага като поведение на подиума. Смятам, че тази Олимпиада ще завърши много позитивно за вдигането на тежести. Ще изненадам конкуренцията. Състезанията започнаха да ми идват в повече и имам нужда от почивка преди Олимпиадата - физически и психически. Не спирам да тренирам. Пътуванията и срещите с нови хора ми влияят и ми взимат от енергията. Искам да покажа най-добрите си резултати в Париж", сподели той в интервю за БНТ.

Преди месец Карлос Насар подобри световен рекорд, макар и неофициално в немската Бундеслига, като вдигна 225 кг. Щангистът посочи главната мотивация за неговите успехи.

"Вдигането се случи преди около 20 дни. То ни беше нужо, за да се класираме в Пъра лига. Любовта на хората и подкрепата е моето гориво за рекорди. Това е единственото нещо, което ме мотивира. Аз не бих предал никога хората, които ме подкрепят. Отивам в Париж, за да зарадвам страната ни", допълни Насар.