Регионално състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ ще се проведе в Гулянци

Новините

20-05-2024, 16:25

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ще участват 70 деца от училища и детски комплекси от цялата област

На 21 май, вторник, на спортен комплекс „Юрий Гагарин“ в град Гулянци ще се проведе Регионално състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Домакин е община Гулянци.

В състезанието ще участват 7 отряда, ученици на възраст между 12 и 16 години. Надпреварата ще се проведе в две дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезанията на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“  – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Основната цел на младежкото движение „Млад огнеборец“ е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.
Състезателната подготовка на младите огнеборци и провеждането на състезанията между отрядите е съобразена с Международния правилник за състезания на младежки противопожарни отбори.

Състезанието „Млад огнеборец“ се провежда ежегодно и класираният първи отбор ще представя РДПБЗН – Плевен на Републиканско състезание в началото на месец юни в к.к „Албена“.