Куп нарушения по пътищата в област Плевен са регистрирани през уикенда

Крими

13-05-2024, 10:04

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отново пияни, дрогирани и неправоспособни

Образувани са пет бързи полицейски производства за шофиране в нетрезво състояние, информират от МВР.

На 11 май в 20:59 часа на кръстовище в село Обнова е проверен 51-годишен, като водач на „Рено“. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. 51-годишният е отказал да даде проби за химически анализ.

На 12 май в 00:20 часа в град Червен бряг е засечен „Фиат“, управляван от 45-годишна. От извършената проверка за алкохол с техническо средство "Дрегер- 7510" е установено, че жената е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и водачката е предоставила проби за изследване.

На 12 май около 04:20 часа в село Асеново е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 51-годишен. Пробата с техническо средство е показала над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания от шофьора въздух. Нарушителят е дал кръвна проба за анализ.

На 12 май около 04:20 часа 51 – годишен се придвижвал с „БМВ“ по улиците на село Асеново. Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. Лицето е дало кръв за химическо изследване във ФСМП - Никопол.

На 12 май 38-годишен е установен зад волана на „Форд“ също с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Проверката е извършена в областния град на улица „Индустриална“. Нарушителят е дал проби за изследване. Петимата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Съставени са актове по ЗДвП. Извършени са огледи на автомобилите. Сезирана е Районната прокуратура в Плевен. Работата продължават разследващи полицаи.

Неправоспособен 17-годишен водач на земеделска техника с вече наложено административно наказание за управление на МПС, е хванат да управлява АТВ в село Рупци. Проверката, е извършена в 19:17 часа на 10 май от полицейски патрулен екип на РУ- Червен бряг. Установено е, че непълнолетният не притежава свидетелство за управление на МПС и е с влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение на 30 декември 2023 година. По случая е образувано бързо производство.
         
Бързо производство е образувано в РУ – Червен бряг за шофиране след употреба на наркотици. В 00:20 часа на 11 май в град Койнаре е бил проверен 35-годишен, който се придвижвал с „Ланд Ровър“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал кръвна проба за химически анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.