Хванаха поредна порция пияни зад волана в Плевенско

Крими

23-04-2024, 07:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Сред заловените нарушители е и 58-годишна жена

Бързо производство е образувано в РУ - Кнежа за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 23:55 часа на 19 април на улица „Преслав“ в град Кнежа е бил проверен 41-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но водачът не е дал кръвна проба за химически анализ, приемайки показанията на уреда. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Извършен е оглед на автомобила.

В същото нарушение е засечен и 56-годишен, водач на „Волво“. Проверката е извършена на 21 април в 14:52 часа в село Крушовица. Алкотестът на шофьора е над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължават разследващи полицаи.      

На 21 април в РУ- Никопол е започнато бързо производство за шофиране след употреба на алкохол. Същата вечер, около 19.00 часа в село Крета на улица "Ал. Стамболийски" е спрян за проверка „Опел“. Установено е, че водачът – 58-годишна, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Пробата е взета по надлежния ред с техническо средство "Дрегер - алкотест". Нарушителката е дала  кръвна проба във ФСМП - Никопол. Уведомен е дежурен  прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работата разследващ полицай.