Призово място за ДФСГ „Интелект” - Плевен в Националното състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея“

Животът

22-04-2024, 14:15

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Анжела Маркова от 12 в клас донесе победата за своето училище и призовото първо място, медал и купа

Проведе се национално състезание по предприемачество „Най-добра бизнес идея". Анжела Маркова от 12 "в" клас донесе победата за своето училище и призовото първо място, медал и купа, а консултиращ учител бе Йоана Лазарова.

Целите на престижната надпревара са да се засили мотивацията за пълноценно усвояване на учебното съдържание, базирано на междупредметните връзки в посока предприемачество; да се стимулира иновативността, креативността и екипната работа; да се насърчи развитието на предприемаческа култура и мислене, да се даде възможност за творческа изява на придобитите знания, умения и компетентности в областта на иновациите и предприемачеството.

Съгласно регламента, от общо 57 бизнес идеи, след проведената предварителна квалификация, до националния кръг на състезанието бяха допуснати 24 ученици и 3 резерви. . Участниците бяха разпределени по отбори на случаен принцип и генерираха бизнес идеи по зададения казус на тема: „Традиционни български продукти – наследство и иновации“.

За отличното си представяне всички ученици и техните ръководители получиха грамоти от Министерството на образованието и науката. Отличените с призовите три места участници в състезанието бяха наградени с медали за индивидуалното и купи за училищното класиране, грамоти, предметни награди от Община Свищов, както и със сертификат, с който се признава оценката Отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“.