Настъпи промяна в програмата за четвъртфиналните плейофи в НБЛ

Спорт

22-04-2024, 09:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Клубовете се съобразиха с молба от федерацията

Спартак посреща този вторник състава на Черноморец в двубой от 32-ия кръг в Националната баскетболна лига при мъжете. Отборът на Любомир Минчев ще приеме "акулите" в зала "Балканстрой" от 19.00 ч. в интригуващ сблъсък от Първата шестица.

"Всички в залата за последния мач от редовния сезон в шампионата на НБЛ, сезон 2023/24". призоваха от плевенския клуб.

В момента Спартак се намира на трето място в класирането на родния елит с баланс от 22-9 и 53 точки. Водач е Черноморец с 56 пункта, следван от Рилски спортист с 54. Четворката допълва Балкан (Ботевград), който има 52 точки в актива си.

Междувременно настъпи промяна в програмата за четвъртфиналните плейофи в НБЛ. Клубовете се съобразиха с молба от БФ Баскетбол за смяна на датата на последния кръг от редовния сезон, която е изтеглена с ден напред, както и с тази да разместят графика за плейофите. Причината е финалният турнир за юноши U19, който ще се състои от 24 до 28 април.

За да могат да вземат участие младите баскетболисти от клубовете от Sesame НБЛ, отборите се съгласиха да изиграят последните си срещи от редовния сезон на 22 и 23 април, вместо на 23 и 24 април.

Планираният старт на плейофите за 28 април също бе променен за 29 април.

Датите за първи кръг са 29 април, 1 и 3 май.