Тежка катастрофа край Плевен, има загинал

Крими

18-04-2024, 10:06

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът затвори за часове главен път Е 83 при местността „Хумата“

Тежка катастрофа затвори за часове главен път Е 83 при местността „Хумата“. При инцидента е починал водач на товарен автомобил „Рено“. Сигнал за произшествието е постъпил в полицията на 17 април около 20.00 часа. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. Извършен е оглед.

Установено е, че товарен автомобил "Волво", с прикачено полуремарке, управляван от 41-годишен се е усукал. Полуремаркето е навлязло в насрещната пътна лента, където е ударило насрещно движещите се в лентата си товарен автомобил "Рено", също с прикачено полуремарке и водач 52-годишен, друг товарен автомобил "Рено", зад чиито волан е 24-годишен румънски гражданин. Зад „Волво“-то се е блъснал и лек автомобил "Фолксваген", собственост и управляван от 32-годишна. Вследствие на настъпилото произшествие на място е причинена смъртта на 52-годишния шофьор на „Рено“.

Водачът на товарен автомобил "Волво", е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробата му за алкохол е отрицателна, а пробата за наркотични вещества е отчела наличие на бензодиазепини. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за наркотици. Той е задържан за срок до 24 часа. Другите водачи също са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите им са отрицателни.

Служители от РСПБЗН – Червен бряг са измили пътното платно след инцидента. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава под ръководството на окръжен прокурор от Плевен.