Александър Томов с достойно представяне на рали „Унгария”

Спорт

15-04-2024, 12:17

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

11-ата отсечка спря талантливия плевенчанин

В 11-ата от общо 13 отсечки на първия кръг от Европейския рали шампионат – рали „Унгария”, отпадна българският екипаж Александър Томов/Явор Брънков (Пежо 208 Rally4). Двамата спряха след удар в голям камък, който е извадил дясната полуоска на колата.

Преди това, до края на 10-ата отсечка българите се изкачиха на 6-о място в своя клас ERC4 и на 6-а позиция в група Junior и бяха само на 1 секунда зад заемащия петото място Джак Бренън. А Алекс и Явор се бяха откъснали на над 1:20 минути пред седмия в класа Миле Йохансон, така че шестото им място не беше застрашено.

„Много тежко рали, етапите нямат нищо общо със състоянието, в което бяха по време на описването, макадамът вече го няма и пътят представлява големи камъни и остри скали с дупки между тях – заяви за Sportal.bg бащата на Александър Стоян Томов. – Алекс беше на 15 секунди от топ 3 и имахме три отсечки до края, но нямахме късмет. Важното е, че показа, че кара със сърце и се бори да е в челото.”

Българите влязоха в топ 10 на своя клас и група Junior в събота, а днес участваха в битката за разпределение на челните позиции.