Небрежност при боравене с открит огън причини пожар в Койнаре, "Мерцедес" горя в Милковица

Крими

15-04-2024, 10:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма пострадали хора

През почивните дни са били запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на селата Сухаче, Реселец,  Долни Луковит, Горник, Тотлебен, както и в град Белене на улица „Георги Сава Раковски“.  Пожарите са без преки материални загуби. Пламъците са локализирани и погасени от служители на районните служби.

На 12 април в 11:05 часа екип на РС ПБЗН – Белене е погасил запалени отпадъци на улица „Малчика“ в крайдунавския град. На 13 април пожари в контейнери с отпадъци са били локализирани и погасени в областния град на улица „Цар Борис III“ и в Западна Индустриална Зона.

На 12 април в 16:06 часа е възникнал пожар в лек автомобил „Мерцедес“ в село Милковица. По първоначална информация причина за инцидента е късо съединение. В пламъците е унищожено арматурно табло на лекия автомобил. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Гулянци.

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в необитаема къща в град Койнаре. Сигнал за инцидента е постъпил на 15 април в 00:45 часа.  Изгоряла е покривна конструкция 60 кв. метра. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Червен бряг с един автомобил.