Страхотна! Росица Денчева спечели пореден трофей!

Спорт

13-04-2024, 15:34

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчнаката триумфира с титлата на сингъл при девойките на турнира от категория J300 на ITF в Пловдив

Росица Денчева спечели титлата на сингъл при девойките на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив. Надпреварата се провежда при много добри условия на кортовете на ТК „Локомотив".

В изцяло български финал Денчева направи обрат и победи с 5:7, 6:3, 6:4 Елизара Янева. Така Денчева спечели титлата с пет победи при само един загубен сет. Това е шеста титла за Роси на сингъл от турнири на ITF за девойки.

Трябва да се отбележи и изключително доброто представяне на Елизара Янева на турнира. Преди този мач Янева постигна четири поредни победи без да загуби сет.

Във финала при юношите Ян Кумстат от Чехия победи с 6:4, 4:6, 6:2 Исан Алмасан от Испания.

На трето място при юношите се класира Анас Маздрашки. Българинът записа три победи на турнира без да загуби сет.

Наградите на призьорите връчиха Стефан Цветков – президент на Българска федерация по тенис, Димитър Златанов – президент на ТК „Локомотив" и собственик на фирма „Лидер -96", Николай Бухалов – олимпийски шампион и зам. кмет „Спорт и младежки дейности" на Община Пловдив, Георги Чочев - вицепрезидент на БФТ и изпълнителен директор на ТК „Локомотив" (Пловдив), Йордан Божинов – турнирен директор и Ивайло Цветков – главен съдия.

Във финала на двойки при девойките Елизара Янева и Росица Денчева отстъпиха с 3:6, 2:6 от Сара Файмонова Чехия и Джози Демс от Германия.