Прокуратурата: В кръвта на Диона има следи от температуропонижаващи лекарства

Крими

10-04-2024, 09:13

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Това обаче не я освобождава от наказателна отговорност", категорични са от държавното обвинение

Певицата Денислава Сашова - Диона пък ще се изправи пред съда 3 месеца, след като беше хваната да шофира с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова тв говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

По думите му съставът на това престъпление „препраща към една Наредба”. „Тоест съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно на наркотични вещества – трябва да бъде установено по съответния ред. А той е чрез кръвна проба. При Диона не сме установили наличието на коноп в кръвта ѝ. Има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност”, обясни Николаев.

И допълни: „С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в действителност в кръвта на Диона се наблюдават следи от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал някакви подобни лекарства- прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни”.