ГДБОП преустанови достъпа до 12 сайта

Новините

05-04-2024, 08:17

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Киберполицаите прекратиха незаконно разпространение на музика

Служители на дирекция „Киберпрестъпност“ – ГДБОП проведоха операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права. Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

В хода на спецакцията киберполицаите установили собственика на 12 сайта, които изградил и подържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до https://downloadmp3bg.com/, https://baixarmp3gratis.com, https://www.tekstove.org/, https://mp3pesme.com/, https://mp3piosenki.com/, https://descarca-muzica.com, https://indirsarki.com/, https://mp3kostenlos.com/, https://mp3hitove.com/,   https://mp3greek.gr/, https://xn--3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/. Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Операцията е проведена в координация с Европол в рамките на ЕMPACT (Програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност по борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на  индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуална собственост, ръководена от Република България).