Община Левски реализира успешно присъединяването на главен водопровод

Животът

27-03-2024, 14:39

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Финалното включване на главен водопровод към водопроводната мрежа на град Левски се извърши от 20 до 22 март, съобщават от местната управа.

Обектът „Реконструкция на водопроводна мрежа Тласкател от П.СТ. “Асеновци 2“ до Ж.П. линия гр. Левски“ е реализиран съгласно споразумение № РД №-02-30-183 от 28.10.2022г. сключено между Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Община Левски. За реализирането на обекта Министерство на регионалното развитие и благоустройството е предоставило на Община Левски 1 419 768.00 лв. без ДДС. Общата дължина на подменените тръби е 1543м., тръби с диаметър Ф 450 – ПЕВП за pN10, като са изградени и 4 шахти по трасето.

Фирма „Инфра Ай Строй“ ДЗЗД е строител на обекта, а строителния надзор е осъществен от „Булконс груп“ ЕООД.

Успешно беше свързан довеждащия водопровод на град Левски, съобщи във фейсбук профила си кметът на община Левски Любка Александрова: „Радвам се, че спазваме срока за възстановяване на водоподаването, въпреки изникналите усложнения. Всички стари корозирали тръби по Тласкателя бяха подменени. Беше извършена обемна и прецизна работа в последните два дни на самия финал“.Любка Александрова благодари на Огнян Ванков и неговите водомайстори, че са работили без почивка, както и всички левчалии за разбирането и търпението.