Петима души са задържани при спецакция на полицията в Плевен и региона

Крими

27-03-2024, 10:50

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност

На 26 март в Плевенска област е проведена специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция, ЗЖУ – Плевен, както и РС "Военна полиция"- Плевен, ОДБХ - Плевен И ТД "Митница" - Русе. Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са задържани 5 лица и са образувани 5 бързи производства и едно досъдебно производство.

Проверени са 485 лица и 305 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 10 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 10 автоморги, автосервизи и депа; 17 питейни и увеселителни заведения, 32 търговски обекта. В областта са регистрирани 9 престъпления, свързани с данъчни нарушения, наркотици и нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 65 акта. Изготвени са 13 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 8 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.