Започна летателният стаж на курсантите от ВВВУ "Георги Бенковски" – специализация "Летец - пилот"

Животът

26-03-2024, 11:26

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Летателният стаж на курсантите от специализация „Летец - пилот“ е хармония между теория и практика за усвояване изкуството на летенето.

След като випускното класно-четвърти курс бе първото след възстановяване на ВВВУ, което премина програмата за първоначална подготовка за придобиване на Свидетелство за любител-пилот на самолет  PPL(A), то от средата на февруари до средата на юни са на стаж в 12 Авиационна база.

Програмата на второкурсниците започна в началото на март. След като се представиха успешно на изпитите в ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ по деветте теоретични модула, започнаха и овладяването на летенето на Zlin-242. Това е и класното, в което има най-много дами – пет! До края на лятото заедно с пилотите - инструктори Румен Маринов и Добрин Русев ще трябва да достигнат до заветните 50 часа полети и защитят уменията си за летец-пилот на самолет PPL(A).

Летателният стаж на третокурсниците, сред които и 2 момичета ще започне от средата на април до началото на юли в 12 Авиационна база, Морска авиационна база „Чайка“ и отряда на „Гранична полиция“.