Любо Минчев: Има емоционален спад при нас след финала за Купата

Спорт

24-03-2024, 16:03

Снимка:

Спортал ТВ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наставникът на Спартак сподели своите впечатления след успеха над ЦСКА

"Има емоционален спад при нас след финала за Купата", заяви старши треньорът на Спартак пред медиите след успеха над ЦСКА с 82:78 в двубой от 26-ия кръг на Първата шестица в Националната баскетболна лига.

“Ние през целия мач водехме, не мога да кажа точно едно нещо с кое нещо спечелихме. Спечелихме може би заради доброто ни движение на топката. Имахме някакво предимство в подкошието като точконосителство, най-вече от Талиб Занна. Външните играчи им създадоха добри ситуации, така че смятам, че това нещо доста ни помогна за победата. Накрая щяхме да изгубим мача", коментира Минчев.

"Според мен нито първото полувреме, нито във второто играхме добре в защита, особено в момент, в който играчите натрупаха умора. Трима играчи бяха болни и само един - Родни Първис, се включи да играе. Това си оказа влияние. Радвам се, че Станимир Маринов издържа. Заради болестите спадна интензитетът на играта и на атаките", каза още треньорът на Спартак.

"Има емоционален спад при нас след финала. За мен е разбираемо. Все пак им казах, че сезонът продължава и независимо как сме изиграли финала, мач по мач трябва да се възстановяваме. Очаквах такъв емоционален спад. Ако е било моя задача, да ги вдигна, явно не съм се справил”, допълни Любо Минчев.