Разпитваха свидетели по дело за брутален побой, довел до смъртта на 55-годишен мъж

Крими

22-03-2024, 08:08

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемият има предходни осъждания за тежки умишлени престъпления

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №1021/2023 година, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Д.В.А., роден 1982 г., от село Ставерци, обл.Плевен.

Той е обвинен в това, че на 04.08. срещу 05.08.2022 г. в село Ставерци, обл.Плевен, умишлено умъртвил И.К.М., на 55 години от същото село, като му нанесъл множество силни удари с крака и ръце в областта на главата, лицето, гръдния кош и по цялото тяло. В резултат на това, при пострадалия са настъпили тежки увреждания. Побоят е бил продължителен и въпреки, че в един момент, пострадалото лице е изпаднало в безпомощно състояние, не му е осигурена медицинска помощ. Пострадалият сам се е добрал до оградата на магазин за хранителни стоки, където паднал и изгубил съзнание. Сутринта на 05.08. е бил открит в това безпомощно състояние и транспортиран в УМБАЛ „Г.Странски“, където го оперирали по спешност, но въпреки адекватните медицински действия, той починал на следващия ден.

Обвиняемият Д.В.А. има предходни осъждания за тежки умишлени престъпления. За престъплението, за което е привлечен като обвиняем, се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В проведеното съдебно заседание са разпитани 8 свидетеля, информираха от съда. Делото е отложено за разпит на неявилите се двама свидетели, както и за разпит на вещите лица, които са изготвили заключения по назначените по делото съдебни експертизи. Следващото съдебно заседание е насрочено за 16.04.2024 година.