Малчугани от детска градина "Щурче" гостуваха на 12-та авиационна база – Долна Митрополия

Животът

21-03-2024, 15:15

Снимка:

ДГ "Щурче"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поводът за това посещение бе огромното им желание да видят самолетите и да се запознаят с професията на военните пилоти

Деца от детска градина „Щурче“ гр. Плевен гостуваха днес на 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Поводът за това посещение бе огромното им желание да видят самолетите и да се запознаят с професията на военните пилоти. Също така бе свързано с провеждането на обучителна ситуация по образователно направление „Околен свят“ на тема „Искам да съм като тях“. Директорът на детската градина г-жа Христинка Рангелова сподели: „Проведеното посещение ни даде реална възможност за наблюдение на авиационната техника и дейностите по нейното обслужване. Това ще спомогне за осъществяване на целите на предучилищното образование за придобиване на съвкупност от знания, умения и отношения, необходими на децата да разпознават дадена професия и да оценят нейната значимост за живота на хората“.

С огромен интерес децата, техните учители и придружаващи родители разгледаха експозицията в музея на авиобазата. От увлекателната беседа те научиха за важните моменти от историята на Летище Долна Митрополия и бойните традиции на Българските Военновъздушни сили. Впечатлени бяха от изложените униформи, летателни костюми, макети на летателни апарати и тренажора на самолет Л-29.

Посещението продължи с наблюдение на полети. С възторг децата гледаха излитането и кацането на самолетите, и махаха с ръчички за поздрав. С грейнали очи, усмивки и заредени от преживените емоции те си взеха довиждане с пилотите.