Седем задържани за наркотици в Плевен

Крими

21-03-2024, 09:41

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Продължават действията на полицията за за противодействие на разпространението на наркотици в града

Седем души са задържани за наркотици в Плевен. За това информират от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

За притежание на наркотици в полицейския арест са задържани 16-годишен, 30-годишен и 41-годишен. На 19 март около 19 часа в град Плевен на кръстовището на улиците „Гренадирска“ и „Васил Априлов“ тримата са били спряни за проверка от служители на Второ РУ. Непълнолетният доброволно е предал полиетиленов плик с размери 6 см Х 5 см. и три хартиени свивки с размери 1.5 см Х 3 см, съдържащи бяло кристалообразно вещество. Предстои физико-химическа експертиза на иззетите вещества. По случая е образувано бързо производство и е сезирана Районната прокуратура.
          
На 20 март около 17:30 часа при обход на района на улица "Цар Борис III" в обществена сграда е проверен 32-годишен. Той е предал доброволно два прозрачни полиетиленови плика, всеки с размери 3,5 см Х 5 см, и свитък от салфетка с неправилна форма и диаметър около 4 см, и трите съдържащи суха зелена тревиста маса. По данни на 32-годишния съдържанието е марихуана с общо тегло около 4 грама. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Лицето е задържано за срок до 24 часа в полицейско управление. Образувано е бързо производство и е уведомен дежурен прокурор при Районната прокуратура в Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т. 1 от Наказателния кодекс продължава работа разследващ полицай.

На 20 март в 11:30 часа в Плевен в жилището на 35-годишна са установени наркотици. Иззети са  две хартиени свивки с размери 3.5 см Х 2.5 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество с характеристики на метамфетамин с приблизително тегло около 1 грам. Предстои извършване на физико-химична експертиза. 35-годишната е задържана за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата по случая.

Вчера около 14:15 часа на плевенската улица "Сан Стефано" са извършени полицейска проверка и обиск на 35-годишен.  В джоб на якето му е намерен полиетиленов плик с размери 11 см Х 8 см., съдържащ червено прахообразно вещество, По данни на мъжа веществото е червен фосфор с приблизително тегло 5 грама. При последвало претърсване на жилището му са установени ел. везна, плик тип "спеисбек", съдържащ бяло кристалообрадно вещество – по негови данни ефедрин с приблизително тегло 3 грама, хартиена свивка с размери  2.5 см Х 4.5 см., съдържащ червено вещество – червен фосфор с приблизително тегло 5 грама, две бутилки с вместимост 0.500 мл. с жълта течност. Иззетите вещества са предадени, за лабораторна обработка. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал. 3, т.1 от НК. Продължава работата разследващ полицай.

На 20 март в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство за притежаване на наркотици. На същата дата в 14:20 часа на в град Плевен са извършени проверка и обиск на 40-годишен. В джоб на панталона му е намерен полиетиленов плик с размери 8 см Х 6 см., съдържащ жълто - кафяво пихтиесто вещество с приблизително тегло 5 грама. Веществото е предадено за анализ. Притежателят му е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП - . Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата по случая.