Настоящи и бивши ученици, родители и учители подкрепиха ръководството на СУ "Иван Вазов" (ВИДЕО)

Животът

18-03-2024, 13:46

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Директорът на училището Димитър Митев получи огромна обществена подкрепа

Стотици се събраха на извънредна родителска и ученическа среща пред централния вход на СУ "Иван Вазов" - Плевен. Събитието се проведе в голямото междучасие и бе инициирано от Випуск 2024.

Бивши и настоящи ученици, учители и родители излязоха с призив да бъде подкрепено сегашното управление на училището и то да се запази до следващото провеждане на конкурс за нов директор.

Дванадесетокласничката Ивайла Горанова запозна присъстващите с повода за срещата:

"Ние, Випуск 2024 на СУ "Иван Вазов" гр.Плевен, нашите родители и учители, излизаме с призив за нормалното приключване на учебната година и дипломиране на Випуск 2024. Категорично подкрепяме начина на управление, прилаган през годините в училището ни както от ръководството, така и от учителския състав. Да, наистина, незаменими хора няма, но ние сме убедени, че ръководният състав трябва да бъде запазен по регламент до следващото провеждане на конкурс за нов директор на СУ "Иван Вазов".

Нашите родители категорично заявяват, че подходът и отношението спрямо нас, учениците, стимулира развитието ни, прави ни по-добри, по-възпитани и по-отговорни личности. В резултат на положените съвместни усилия- на ученици, ръководство и учителски състав - училището ни показва високи постижения на всички видове изпити и конкурси - областни и национални. Материалната база на училището е на изключително високо ниво.

Отправяме призив към всички бивши и настоящи възпитаници на СУ "Иван Вазов", към всички, които милеят за истинско образование, да подкрепят сегашното управление на институцията СУ "Иван Вазов". То трябва да бъде запазено до следващото провеждане на конкурс за нов директор.

1600 семейства поверяват децата си зад тези врати всеки ден с надеждата те да излязат интелигентни личности. Днес, ние като бъдещи абитуриенти, можем да твърдим, че това е най-добрият избор, който можехме да направим. Да излезем като възпитаници на СУ "Иван Вазов" е чест и ние плътно заставаме зад ръководството на нашето училище."

На сегашния директор, г-н Димитър Митев, му предстои пенсиониране, но решение на Административен съд - Плевен по дело за конфликт на интереси, може да доведе до преждевременното му отстраняване. Директорът е назначил неотдавна съпругата си на работа поради затруднения при намирането на добри специалисти - учители по математика.

Позицията си изразиха и от учителския колектив на училището. В нея те заявяват желанието си г-н Димитър Митев да продължи да изпълнява длъжността директор на СУ "Иван Вазов" - гр. Плевен до назначаване на нов директор с конкурс.

"Училището е сред най-големите в областта, а предстои приключване на учебната година и прием за ученици за следващата. Смяната на директора в този момент ще доведе до огромни затруднения, тъй като е свързана с промяна във всички важни за институцията документи, голяма част от които вече са подготвени. И това ще наложи промяна в електронните системи, без които не е възможно нормалното фукнциониране на училището", се посочва в позицията, която е изпратена до Комисията по образование и наука в парламента, до министъра на образованието и науката, началника на РУО - Плевен Албена Тотева и до кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов.

От колектива се надяват да бъдат избегнати тези трудности и да бъде позволено на г-н Митев да продължи да извършва задълженията си.

"От нас и от вас зависи да избегнем тези трудности в края на учебната година. Вярваме, че познавате добре работата на г-н Митев, огромния му принос и неуморен дългогодишен труд, довел до отличните резултати, на които се радват в момента ученици и родители. Модерната и непрекъснато обновяваща се материална база, правилния подбор на висококвалифицирани педагогически кадри и строгите, но работещи правила за вътрешен ред на институцията, всичко това позволява на учениците да се обучават качествено", се посочва още в позицията.

"Г-жо Тотева, надяваме се, че при взимане на решението си, ще се съобразите с нашите аргументи. Надяваме се на обмислено и разумно управленско решение, което да е в интерес на нашите ученици", призовават преподавателите.

Преслав Гайдарски, председател на Обществения съвет при СУ "Иван Вазов", също изрази подкрепата на съвета към това г-н Димитър Митев да продължи да изпълнява длъжността директор до обявяване на конкурс за избиране на нов.

"СУ "Иван Вазов" не е просто най-голямото училище в област Плевен, то е институция с традиции, отъждестявана с дисциплина, ред и качество на съвременното образование. Училището е символ на стремежа към развитие, новаторство и напредък", заяви Преслав Гайдарски, отбелязвайки, че голяма част от учениците прекарват 12 години на едно и също място, което е огромно постижение и атестат за отличната работа на училищния екип и неговия директор Димитър Митев.

Вижте повече във видеото: