Няма край: Пак задържаха куп пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори в Плевенско

Крими

18-03-2024, 11:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отново много нарушители на пътя в Плевен и региона

Пак задържаха куп пияни и дрогирани шофьори в Плевенско. Това става ясно от бюлетина на МВР.

Досъдебно производство е образувано в РУ – Кнежа за шофиране след употреба на наркотици. В 17:55 часа на 16 март в Кнежа на улица „Марин Боев“ е бил проверен 32-годишен, който се придвижвал с „Мерцедес“. Направеният наркотест с техническо средство е отчел положителна проба за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ. Извършен е оглед на автомобила. Той е предаден с протокол и се намира на съхранение в поделение на МВР. 32-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.          

Вчера в 10:25 часа в град Левски на улица "Никола Вапцаров" на пътен надлез е спрян лек автомобил "Мерцедес", собственост и  управляван от 28-годишен. На водача е извършена проба за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000" . Уредът е отчел положителна проба за наличие на амфетамин. Издаден e талон за медицинско изследване. Нарушителят е предоставил проби за лабораторен анализ във ФСМП Левски. Извършен е оглед на автомобила. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.

Задържан е и 21-годишен, шофирал след употреба на наркотици. Снощи около 23:40 часа в село Ракита на улица "Александър Стамболийски" служители на ЗЖУ Плевен са предприели проверка на лек автомобил „Мазда". При тестването на водача – 21-годишен, с техническо средство дрегер "Drug тест-5000 е установено, че управлява под въздействието наркотични вещества - метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба във ФСМП - Червен бряг. В днешния ден ще бъде извършен оглед на автомобила. Уведомен е прокурор от РП – Плевен и по случая е образувано бързо полиецйско производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Случаят се изяснява.

Бързо производство е образувано в РУ - Кнежа за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 03:10 часа на 17 март на пътя за село Лазарово е бил проверен 33-годишен, водач на „Опел“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но е отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомена е Районната прокуратура в Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 15 март в 21:50 часа на плевенската улица „Гренадирска“ е проверен лек автомобил „Пежо“. Служители на Пръво РУ са установили, че 47-годишният водач е зад волана в срок на изтърпяване на заповед за временно отнемане на СУМПС. Наказателното постановление е връчено на 8 март 2024 година. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай, под ръководството на РП – Плевен.

Вчера в 17.50 часа в село Жернов на улица "Иван Вазов" служители на ЗЖУ- Плевен са спрели „Ауди“. Проверката е показала, че водачът е неправоспособен – 19-годишен. Лекият автомобил е бил без поставени регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред. За нарушението е съставен акт. Образувано е бързо производство за престъпление чл.345, ал. 2 от НК.