Заловиха дрогиран шофьор с два вида наркотици

Крими

14-03-2024, 09:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

41-годишният е предал доброволно самозалепващ полиетиленов плик

На 13 март около 12:30 часа в град Плевен на улица "Иван Миндиликов" служители на Второ РУ-са спрели за проверка товарен автомобил - влекач "Мерцедес Актрос", с прикачено полуремарке.

Установена е самоличността на водача – 41-годишен.  При последвала проверка от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Плевен с помощта на техническо средство-дрегер "Дръг тест 5000", е установено, че водачът управлява след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. На шофьора са съставени акт, талон за медицинско изследване и холограмни стикери за валидност и сигурност на пробата. 41-годишният е предал доброволно самозалепващ полиетиленов плик с размери 3,5 см Х 4,5 см, с бяло кристалообразно вещество. По негови данни съдържанието е метамфетамин.

Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 41-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работата разследващ полицай.