НССБ раздаде националните награди за добродетел на 2023 година

Животът

04-03-2024, 16:17

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Кнежа Илийчо Лачовски, председателят на ОбС - Плевен доц. Иван Малкодански и ректорът на МУ-Плевен проф. Добромир Димитров са сред нагардените

Националното сдружение на сираците в България връчи националните награди за добродетел на 2023 година. На официална церемония в столичния хотел "Маринела" с благодарност и признателност бяха връчени над 60 отличия на организации, фирми и общественици от цялата страна от председателя на Сдружението Слави Михайлов.

Поздравителна програма изнесоха към гостите ученици от Националното училище за танцово изкуство в София и 144 СУ "Народни будители", които изпълниха народни танци.

Сред наградените са кметовете на Бургас, Стара Загора, Кнежа, Роман, дирекция "Спорт" на община Варна, председателя на общинския съвет в Плевен доц. Иван Малкодански, ректора на Медицинския университет в Плевен проф. Добромир Димитров, БДЖ Пътнически превози, националната телевизия БТВ, бизнес дамата Маринела Арабаджиева, столичната дизайнерка Гергана Апостолова, екипа на КСУДС град Роман и много организации и фирми от цялата страна.

По време на връчването на наградите се проведе и благотворителна вечер в подкрепа на 26 момичета и момчета в неравностойно социално положение, които са абитуриенти през тази учебна година.

Писма за подкрепа да Сдружението са изпратили директори на училища от Плевен, Белене, Никопол, Кнежа и Комплекса за социални услуги за деца и семейства в град Роман.

Директорката на социалния комплекс в Роман съобщи, че тази година има шестима абитуриенти и разчита на добри хора за да им осигурят всичко необходимо за да ги изпратят подобаващо на абитуриентският им бал.

От Националното сдружение на сираците в България се надяват да успеят за девета поредна година да зарадват зрелостници в нужда. През изминалите години от инициативата са подкрепени 279 абитуриенти от цялата страна, съобщиха от НССБ.