Кнежа тържествено отбеляза 146 години от свещената българска свобода (Снимки)

Животът

03-03-2024, 15:39

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Нека този ден ни вдъхновява да се стремим към по-добро бъдеще за нашия народ и нашето Отечество", призова кметът Илийчо Лачовски

"146 години след Освобождението ние продължаваме да почитаме и празнуваме деня, който символизира борбата за свобода на нашата Родина. Този ден ни припомня за значението на това да бъдем свободни! Нека денят ни вдъхновява да се стремим към по-добро бъдеще за нашия народ и нашето Отечество. Честит празник, България!"

Това написа на профила си във Фейсбук кметът на Кнежа Илийчо Лачовски по повод днешното честване на Трети март.

В Кнежа програмата по случай празника започна с издигането на знамето на Република България от републиканските шампиони Светлин Занков и Георги Добринов.

"Стотици наши съграждани, ученици и учители от Община Кнежа положиха венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните наши съграждани, след което се отправиха към НЧ “Борба 1896”, където програмата продължи с талантливите деца от читалището. За празничния дух допринесе и концерта на народния певец Николай Славеев, ПТФ “Пловдивъ” и Гайдарски състав “Войводите”", допълва в публикацията си Илийчо Лачовски.