Плевен чества 3 март с тържествен ритуал и концерти

Плевен

03-03-2024, 07:10

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Тържественото честване на 3 март ще започне в неделя  с ритуал от 11.00 часа на централния площад „Възраждане“. В присъствието на почетна рота от Плевенския гарнизон и официални лица ще бъде издигнат българският трибагреник, след което пред Вечния огън в Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към паметта на загиналите за Освобождението на Плевен и България опълченци и воини.

В 12.30 ч. в ДКТ „Иван Радоев“ ще започне празничният концерт „Живи корени“ с участието на Симфониета – Враца и ДФА „Филип Кутев“,  композитор и диригент Георги Андреев.

На 3 март концерт ще има и пред Панорама „Плевенска епопея 1877”, организиран от Фолклорен състав „Луди-млади“, начало 15.00 ч.

С инициатива по повод Националния празник на България се включват и Клуб за народни танци „Веселяци“ и Сдружение „Рицари без броня“. На 3 март (неделя) в 16.30 ч. те канят плевенчани да се включат в празнично шествие от ДКТ „Иван Радоев“ до пл. „Възраждане“ и концерт на централния градски площад.