Какво ще бъде времето през почивните дни?

Животът

02-03-2024, 07:00

Снимка:

Иванка Томова/Аз обичам Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Вижте прогнозата на НИМХ - Плевен

В събота времето ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Повече валежи ще има в западните части на региона. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Максималните температури ще са между 11° и 13°, в западната част на Дунавската равнина с 2-3 градуса по-ниски. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В неделя преди обед в равнинната част ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обед облачността ще се разкъсва и намалява. В планинските и полупланински райони ще превали дъжд. Ще духа слаб локален вятър. Минималните температури ще бъдат между 3° и 5°. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

В понеделник облачността ще е променлива. В западната част преди обед ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще има и слънчеви часове. Вечерта и през нощта срещу вторник облачността ще се увеличи, вплътни и се очаква да завали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2° и 4°. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Атмосферното налягане ще се понижи.

Това сочи прогнозата на НИМХ - Плевен.