Медицинският университет в Плевен дипломира трети випуск магистър-фармацевти

Животът

01-03-2024, 16:34

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Проведе се тържествена церемония по дипломиране на третия випуск 2023 магистър-фармацевти на Медицински университет – Плевен.

След успешно завършен 5-годишен курс на обучение, дипломи за магистър-фармацевт получиха 47 дипломанти, от които двама са с отличен успех. Отличничката на випуска маг.-фарм. Анита Тинева поздрави своите колеги и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие.

Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на здравеопазването доц. д-р Петко Стефановски, председателят на Българския фармацевтичен съюз маг.-фарм. Димитър Маринов и Николай Черноземски, член на Съвета на настоятелите и Директор на Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България. 

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров се обърна към магистър-фармацевтите с думите:

Специалистите с висше фармацевтично образование изричат заветно обещание пред обществото, съизмеримо с Хипократовата клетва, защото мисията на лекари и фармацевти винаги ще бъде да поставяме грижата за човешкото здраве над всичко. Позволете ми да отправя към вас няколко пожелания:

Не забравяйте, че най-висшата форма на знание е добротата. Добрият човек е и добър професионалист! Бъдете добри хора! Следвайте принципите на хуманност, уважавайте себе си, пациентите и колегите си!

Фармацевтът, както и лекарят, не спира да учи цял живот – стремете се към усъвършенстване, не спирайте да се развивате, винаги търсете новостите!

Бъдете отговорни и благодарни – към Вашите родители и преподаватели, които бяха до вас по пътя на Вашето обучение и израстване, за да се превърнете в тези горди и достойни магистър-фармацевти, които виждаме днес. И не на последно място, носете с чувство на отговорност и достойнство емблемата: Възпитаник на Медицински университет – Плевен!

За финал, бих искал да споделя с вас думите на френския химик и биолог Луи Пастьор, известен с откриването на принципите на ваксинацията: „Абсолютно съм убеден, че науката и мирът триумфират над невежеството и войната, че народите ще се обединят в дългосрочен план, за да не се унищожат, а да се изградят, и че бъдещето принадлежи на онези, които са направили много за доброто на човечество.“