Карлос Насар: В Червен бряг всички се подкрепяме

Спорт

26-02-2024, 19:37

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Европейският шампион по вдигане на тежести беше посрещнат тържествено в родния си град

"За мен усещането е много сантиментално - аз съм от този град, всички се познаваме и се подкрепяме, израснал съм тук от дете и оценявам този жест." Това заяви европейският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, който беше посрещнат тържествено в родния Червен бряг. Стотици негови съграждани го приветстваха на церемония в ритуалната зала на общината.

"Не трябва да се срамуваме от това, че сме българи. Има българи в чужбина, които се срамуват. Не, не... Това не трябва да се случва. Ние сме силен народ с традиции. Доказали сме през годините, че сме много качествени - както физически, така и в чисто човешки план", заяви 19-годишният талант пред bTV.

Насар разкри, че излизането му с национална носия при представянето на европейското първенство в София е станало възможно след преговори.

"От европейската федерация имат изисквания, но успяхме да се преборим. Те също ми симпатизират и стигнахме до разбирателство, за което им благодаря.", поясни той.

Карлос даде подробности и за наситения календар, който му предстои до олимпийските игри в Париж през лятото.

"Имам още 6 състезания в Бундеслигата до април, после европейско и световно за младежи, Световна купа за мъже в Тайланд... Доста състезания са, но ще се справя с всичко, само да съм жив и здрав."