Борисов за некоалицията: Доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист (Видео)

Новините

24-02-2024, 11:19

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ е в Плевен, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ

"Днес темата е Украйна и изминалите 2 години на кръвопролитие и ужасна война, която се води до нашата граница. Правителството на Кирил Петков с вицепремиер Корнелия Нинова не посмяха да помогнат, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Опонентите ни атакуват, че сме дали оръжие за подкрепа, а то още си е в България. Тагарев ми е написал смс, че очаква НС да се задейства бързо. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо. Няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър, ако не са свършени основните неща."

Toва заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Плевен. Той е в града, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ.

"До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист", коментира Борисов. 

"Петков има всичко и иска още. Кажете ми една политическа фигура от ПП, която не е на пост? А за ГЕРБ казват - без политически лица. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета. Какво ще стане? Ще разделим всичко 50:50. Или както пише в меморандума: "Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите на европарламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори". каза още лидерът на ГЕРБ.

"Когато Христо Иванов беше коалиционен партньор с Нинова, защо не смениха регулаторите - всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе - може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те! Христо Иванов имаше цялата власт да смени всички регулатори, а неговият депутат Иван Иванов от "Да, България", е начело на най-важния регулатор - КЕВР", заяви още Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото: