Разпитваха свидетели по дело за убийство в плевенското село Еница

Крими

24-02-2024, 07:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемите са братя от ромски произход

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, за убийството в село Еница, на 44-годишен баща на две деца, вследствие направена забележка в заведение на две лица, за неприлично поведение.

Обвиняемите са братя от ромски произход с инициали И.Р.А и А.Р.А., които са обвинени в това, че на 26.07.2022 година, умъртвили Валери П.Р. от село Еница, чрез нанасяне на множество удари с нож в тялото, засягайки жизненоважни органи - деяние извършено с особена жестокост. Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, вр. чл.115, вр. чл.20, ал.2 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В проведеното в петък заседание по делото са разпитани свидетели, както и вещите лица изготвили заключенията по назначените съдебномедицинска, психиатрична и съдебно-техническа експертизи. На вещото лице, изготвило заключението по съдебномедицинската експертиза, е поставена допълнителна задача, изготвянето на която е наложило отлагане на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 25.03.2024 година.