Германски производител на автомобилни компоненти отваря завод в Плевен

Мисия

23-02-2024, 23:12

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Производството ще стартира още тази година

Германската компания "Kayser Automotive Systems" отваря завод в Плевен. Производителят на автомобилни компоненти ще развива дейността си в Логистичен парк "БПД Плевен", първоначално за период от 10 години.

От "БПД Плевен", която е собственик и оператор на логистичния парк, съобщават, че немската фирма ще започне производство още тази година. 

Стойността на инвестицията не се посочва, пише economic.bg.

Компанията ще наеме производствена площ от 5 269 кв. м, като ще имат възможност за експанзия в рамките на проекта с още около 5 000 кв. м. Базата е разделена на сектори и включва производствено хале, склад, административен сектор, битов сектор и съоръжения за техническо обслужване.

Всъщност германската компания оглеждаше българския пазар още от 2020 г. Тогава стана ясно, че Министерството на икономиката, Националната компания „Индустриални зони“ и община Плевен провеждат общи срещи.

"Kayser Automotive Systems" произвежда тръбни системи, клапани, резервоари и други подобни компоненти от 1997 г. Компанията оперира на три континенти – Европа, Азия и Северна Америка, като има производствени бази в Полша, Испания, Унгария, САЩ, Мексико, Китай и Индия. За нея работят повече от 3600 души.