Шофьорка пострада при катастрофа на пътя Кнежа – Червен бряг

Крими

22-02-2024, 09:40

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Ударила се в трактор, управляван от неправоспособен

Водачка пострада при ПТП на пътя Кнежа – Червен бряг. Вчера на път III - 306  в местността „Къмпинга“ край град Кнежа е настъпило пътно произшествие.

След постъпил сигнал в 18:30 часа в РУ Кнежа местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед, при който е установено, че водачът на лек автомобил „Ауди“ – 67-годишна, е навлязла в лентата за насрещно движение, където се е ударила в правилно движещ се по пътя колесен трактор "Кейс 3", с прикачен инвентар "КСП"- култиватор слята повърхоност". Водач на земеделската машина е 41-годишен. Справка в КАТ е изяснила, че той е неправоспособен.  В следствие на настъпилото ПТП шофьорката на лекия автомобил е пострадала. Тя е транспортирана от екип на ФСМП - Кнежа до болнично заведение в Плевен, където е диагностицирана с открита фрактура на лява ръка - разкъсно контузна рана и е настанена за оперативно лечение.

На двамата водачи са извършени тестове за употреба на алкохол и наркотици, които са отрицателни.  По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.