Прогнозата: Седмицата започва с дъждовно време, температурите падат

Новините

12-02-2024, 07:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Максималните градуси в страната днес ще са от 10 до 19

Денят ще започне с минимални температури в страната от 6 до 14 градуса, в западните полета на места около 4, по Черноморското крайбрежие до 10-11. Над страната ще се установи дъждовно време. 

Денят ще започне с дъжд в южната половина от страната, с по-интензивни валежи преди обед в Югозападна България. Следобед над западните и северни райони ще вали, а над Тракия валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще духа до умерен вятър от юг със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 10 до 19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Над планините времето ще бъде ветровито с валежи от мокър сняг. Повече валежи се очакват в Рила и Пирин, като очакваната нова снежна покривка е до 5-7 см. 

Във вторник ще се установи дъждовно време. В планините ще вали мокър и тежък сняг. В сряда валежите ще спират и от север ще се пренася студен и влажен въздух. В четвъртък ще бъде облачно. В петък ще превалява в източните райони. Вятърът от северозапад ще се усили и ще пренася по-студен и влажен въздух. В събота отново ще вали дъжд и сняг.