Ники Кънчев: Това трудолюбие и постоянство го научих от родителите си

Плевен Лайф

12-02-2024, 08:14

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Навремето майка му и баща му слезли много бедни на гарата в Червен бряг, където изграждат къщата си от нулата

"Преживяното, наученото, прочетеното, любопитството, то трябва да ни води. "Стани богат" e такъв формат, който е републиканско, европейско по знания", каза в предаването "120 минути" Ники Кънчев, който се завръща като водещ на "Стани богат".

"Една от големите роли на водещия е да дава енергия на това шоу. Да го вдига на нови хоризонти, на нови обороти. Незнанието, притеснението или прожекторите могат да смачкат всеки", добави той.

Той обясни, че положителната му нагласа към живота е от неговите родители.

"Майка ми Пенка и баща ми Милчо вече са покойници. Много обикновени хора. Майка ми беше от село Горник, а баща ми от село Голям Извор. Слизат много бедни до гарата в Червен бряг с коне и започват да живеят един живот. Изграждат си къща от нулата. Това трудолюбие и постоянство го научих от тях. Добрите им сърца. За нас да има, но и за хората", разказа Кънчев.

За пътя към журналистиката, той разказа, че е подготвен за изпита от проф. Христо Дудевски.

"Брат ми Пепи го беше срещнал във влака София-Червен бряг. Седят в купето и си говорят. Брат ми му казал, че има брат, който е в 11. клас и иска да кандидатства журналистика, литература, а той казал: „нека да дойде момчето“. Започна да ме подготвя и ми направи имитационен изпит и каза: „ти вече си студент, ама в Търново за журналистиката не знам, защото не ти знам подготовката“. Аз казах не ще кандидатствам журналистика в СУ“, заяви той.

"Уважението между хората е едно от основните неща в моя живот. Аз знам, че ще изляза на улицата, не живея в затворен комплекс. Не искам да имам стени между мен и хората. Няма съвършени хора", обясни Кънчев.

Наскоро получил покана във Фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" на 8 март беше. Влизам: "Скъпи майки, вие сте героите, вашата битка е всеки ден. Ние се показваме и си отиваме, а вие оставате всеки ден. Ето моя телефон, който и когато иска може да ме потърси". И те започнаха", каза Кънчев.

"Аз бях в ада. И то когато си на екран, когато си щастлив, половината зрители те обичат, другите - не. Това ми се случи, когато всичко беше много публично - изгубих дете", просълзи се Ники Кънчев, докато разказваше личната си трагедия пред Светослав Иванов. Така отговори донякъде на въпроса за каузите, които защитава всеки ден, грижейки се чрез кампании за болни деца, които се нуждаят от подкрепа.

По думите му обаче едва ли загубата на неговото дете е причината за неговата ангажираност.

"И все пак "това ангелче (загубеното му дете - б.р.) е всеки ден до мен. Казвам му добър ден, лека нощ. Най-голямото богатство е сестра й (дъщеря му Мари София - б.р.), която е жива и здрава, но то върви с най-голямата болка", каза още Ники Кънчев.

Кой е Ники Кънчев?

Той е една от най-обичаните личности в българските медии и шоубизнес. Емблематичен водещ, журналист, изключителен меломан и спортен фен. Ники Кънчев завършва телевизионна журналистика в Московския държавен университет. В зората на демокрацията става един от основателите на първия частен вестник у нас "Меридиан спринт".

Още от основаването на Дарик радио през 1993 г. създава легендарните предавания "Купон на изток от рая и "Ники Кънчев Шоу", което продължава и до днес. Придобива национална популярност като "Мистър Стани богат", когато започва да води едноименната игра за богатство срещу знания още при дебюта ѝ в България през 2001 г. Има дъщеря Мари-София.

Повече от 10 години Ники Кънчев организира по Дарик радио благотворителен търг и със събраните средства подкрепя сдружение "Аутизъм днес" фондация "Нашите недоносени деца". Сам постоянно инициира с голям успех национални кампании в помощ на българи, страдащи от различни заболявания.