Връчиха наградите на международното пчеларско изложение в Плевен

Мисия

11-02-2024, 15:59

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Фирма от с. Попина, област Силистра, грабна голямата награда

Международното изложение-договаряне "Пчеларство 2024", което се провежда за 21-и път в Плевен, завърши днес с награждаване на участници в различни категории.

Една от залите на Международното пчеларско изложение беше емоционално заредена с много колорит и слънчево настроение. Там бяха подредени рисунките на всички участници в тематичния конкурс, съпътстващ събитието. И именно на това място, в последния ден на форума, сред пъстротата на детското творчество, заместник областният управител Николай Абрашев връчи наградите на младите художници от три възрастови категории: от 3 до 5 г., от 6 до 12 г. и от 13 до 16 г. Отличени бяха рисунки на деца от Плевен, Червен бряг, с. Галиче и Първомай.

По-късно, съвместно с организаторите доц.Юлиян Станчев и Чавдар Велинов, Николай Абрашев участва в церемонията по награждаването на участниците в изложението. Бяха връчени следните награди, присъдени от авторитетно международно жури: за нов продукт, за нова технология, за инвестиция на годината, за нов производ на пчелен продукт, за най-атрактивно представяне на изложението, за най-проспериращ млад пчелар на 2023 година и за най-млад участник в изложението.

Заместник областният управител Николай Абрашев връчи голямата награда в 21-то Международно изложение-договаряне "Пчеларство-Плевен 2024" на "Медекс нутришън" ООД от с. Попина, област Силистра, което се занимава с внос и продажба на пчеларско оборудване.

Закривайки форума, Николай Абрашев подчерта своята ангажираност и съпричастност като представител на държавата към проблемите на пчеларите в областта. Той пое ангажимент да представи пред институциите на законодателната и изпълнителна власт предложенията на представителите на бранша от региона. Заместник областният управител изрази своето задоволство от успешно изпълнената мисия на форума да популяризира пчеларството и неговите продукти, както и да мотивира и за в бъдеще хората, посветили се на тази благородна дейност.