Любо Минчев: Мислехме си, че по-лесно ще вземем мача

Спорт

08-02-2024, 08:07

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Старши треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев говори след победата над ЦСКА с 80:76 в отложен мач от 18-ия кръг на Националната баскетболна лига в зала “Балканстрой”.

“Играхме слабо в нападение в третата четвърт. Нямахме добра организация и бяхме с лош спейсинг и лоши стрелби. Някои от тях бяха в последната секунда, други бяха прибързани атаки. Това даде възможност на противника да играе бързо и да вкара кошове. Бяхме и меки в защита, но основното дойде от нашето нападение. Смятахме, че лесно ще мине мачът, както тръгна първото полувреме. За мен не бяхме толкова концентрирани. Мислехме си, че по-лесно ще вземем мача. Противникът игра доста по-добре и по-агресивно в защита. Чак в последната четвърт започнахме да бием техните високи, защото пазят слабо. Тогава заиграхме по-добре. Ние сме се готвили за такава защита, но не го правехме.

Топката се задържаше, не се пускаше долу или не се връщаше горе на гарда, който да бие Георги Боянов един на един. Чак в последната четвърт Косьо Тошков три или четири пъти размина него и Радукич и вкара. Знаем, че това е някаква слабост, но не акцентирахме на това в третата четвърт. След пик-н-рола топката се задържаше и не се пускаше нито долу, нито на гарда. Накрая взимахме лоши стрелби. Накрая вече беше и късмет. Радукич няма добър процент стрелба - вкара важна тройка. В същото време Венци Петков и Васил Бачев ако бяха вкарали, мачът отиваше за тях. При равен мач, накрая е до късмет”, заяви Минчев.