"Сърце и Мозък" стартира курс по минимално инвазивната гинекология

Животът

07-02-2024, 10:53

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е съвместна с Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия

Отделението по гинекология на високотехнологичната "Сърце и Мозък" - Плевен стартира курс по минимално инвазивна гинекология, като част от проекта GESEA4EU на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия (ESGE). Регистрацията за курса започва на 12 февруари, информира д-р Александър Любенов, д.м., началник на гинекологичното отделение.

Курсът ще се проведе на английски език и ще бъде напълно безплатен. Броят на участниците е ограничен до 10 души. За повече информация и регистрация са на разположение: e-mail адрес [email protected], и тел.: 0883 404 104. 

Курсът по минимално инвазивната гинекология ще се проведе в рамките на два поредни дни - на 6 и 7 юни, като към инициативата вече има заявен сериозен интерес от лекари у нас и в чужбина. Част от менторите ще бъдат представители на един от водещите центрове за обучение по програмата GESEA от Италия.

Образователният формат GESEA има за цел да изгради единна, строго стандартизирана система за обучение на гинеколозите в минимално инвазивните техники - лапароскопия и хистероскопия. По този начин да гарантира, че всички АГ специалисти, преминали през курсовете на GESEA и получили сертификата, имат европейско ниво на обучение по минимално инвазивна хирургия.

„Отделението по гинекология на "Сърце и Мозък" - Плевен е сред водещите в страната в минимално инвазивната хирургия, извършвайки всички видове "безкръвни" операции (роботизирани, лапароскопски и хистероскопски), включително при ендометриоза, пролапсна, онкологична и репродуктивна хирургии. Сертификатите на GESEA на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия вече са и задължително изискване за работа в някои европейски държави като Ирландия, Нидерландия и Белгия. Ставайки част от GESEA4EU можем да гарантираме на нашите курсисти европейско ниво на обучение, като по този начин ще повишим нивото на гинекологията в България“, споделят от болницата в Плевен.