Изкараха цялата налична техника за снегопочистване в Плевен

Мисия

20-01-2024, 10:50

Снимка:

I see you КАТ Област Плевен/Николай Павлов

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Община Плевен е в непрекъсната връзка с фирмите, ангажирани със зимното почистване

Община Плевен е в непрекъсната връзка с фирмите, ангажирани със зимното почистване в Плевен и общината.

Информацията от тях е, че още рано сутринта цялата налична техника е изкарана на терен. Извършена е и предварителна обработка на проблемните пъти участъци със сол и пясък.

Общинската пътна мрежа се поддържа от фирма „Инжстрой“. Техни машини са изпратени и на трите проблемни участъка, където има снегонавявания - това са пътят между селата Пелишат и Згалево, Бохот - Тученица - Радишево и Върбица – Буковлък.

Има обаждане от кмета на село Върбица за проблем с почистването на участъка Върбица - Буковлък. Там има аварирал камион, което допълнително утежнява обстановката.

Кметът на гр. Славяново сигнализира, че не се почиства пътя Славяново - Пордим, но този участък е в района на Областно пътно управление.

Всички сигнали, които постъпват на горещия телефон на Общината 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.

"Тролеите обслужват всички линии. Няма проблеми с контактната мрежа. Сутринта е имало затруднения само по линия на Тролей №33, но нещата там вече са нормализирани. Временно е спрян от движение електробусът, обслужващ линията Плевен –Гривица", информира инж. Ангел Несторов - управител на „Тролейбусен транспорт“.

Няма места без електрозахранване.