Полицаи изнесоха беседа по пътна безопасност пред ученици от ПГПЧЕ "Димитър Димов" - Плевен

Мисия

17-01-2024, 16:47

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На срещата присъстваха повече от 50 младежи от 12 клас

Полицаи от ОДМВР – Плевен се срещнаха днес с ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Димитър Димов" - Плевен .

Беседата на полицейските служители с учениците бе по повод спазване правилата за движение по пътищата и е по инициатива на ръководството на гимназията и началника на Второ РУ – Плевен – главен инспектор Стоян Стоянов.

На срещата присъстваха повече от 50 младежи от 12 клас. Регулярната среща с учениците, някои от които имат свидетелство за управление на МПС, проведоха главен инспектор Даниел Петров – началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен, началникът на териториална полиция при Второ РУ – Плевен старши инспектор Ивайло Диков и инспектор Светлозар Кръстев от сектор „Пътна полиция“.

Целта е разясняване и спазване на Закона за движение по пътищата, изяснения на законовите разпоредби и санкциите за водачите при нарушения.

Срещата се осъществи съгласно утвърдените планове за учебната година. На 12-класниците бе представен филм по действителен случай за транспортна злополука. Основното послание е за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.

Внимание беше отделено и на младите шофьори. Според закона за нов водач се смята този, който придобива правоспособност за първи път и не са изминали две години от придобиването на първата му категория.

Акцент бе шофирането под въздействието и след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Ръководството на гимназията предложи да се организират още дискусии с ученици от училището.