Тихомир Иванов: Основните ми цели за тази година ще бъдат европейското и Париж 2024

Спорт

15-01-2024, 07:56

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Моята подготовка е изцяло насочена за летния сезон", сподели лекоатлетът

Водещият български лекоатлет Тихомир Иванов, който постави началото на благотворителната инициатива "11 крачки преди скока", гостува в предаването "Арена спорт". Той направи обзор на изминалата 2023 година и разкри с каква нагласа чака Олимпийските игри в Париж.

"Всеки се е раздавал по възможно най-добрия начин на големите състезания преди това. Ето, че времето настъпи и всички искат да постигнат най-добрите си представяния на Олимпийските игри. През 2024 година искам да съм здрав, да успея да се подготвя по най-добрия начин за самата олимпиада. Моята подготовка е изцяло насочена за летния сезон. Преди Игрите има европейско първенство. Основната ми цел за 2024 година ще бъдат тези две състезания", заяви плевенчанинът пред БНТ.

Той разкри и дали се притеснява от опасността да не покрие нормативите, които са необходими за участие в Париж 2024.

"Стандартите в леката атлетика започнаха да стават много високи. Това пък е стимул да се опиташ да постигнеш по-добри резултати. Не ме е страх. Това ми е една от основните цели, защото по този начин ще си подобря и личния рекорд. Участието ми на олимпиадата може да бъде осигурено и от ранкинг листата. Към момента тя не е обновена, но съдейки по световното класиране, съм някъде 31-32, което означава, че съм около топ 30 на олимпийския ранкинг", каза Иванов.