В 12-та авиационна база - Долна Митрополия бе поставено началото на учебната дейност за 2024 г.

Мисия

08-01-2024, 10:59

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков приветства личния състав

С тържествен строй днес в 12-та авиационна база гр. Долна Митрополия бе поставено началото на учебната дейност за 2024 гoдина.

Командирът на авиобазата – полковник Петър Банков приветства личния състав. В словото си той направи равносметка на изминалата година, какво е постигнато и какви са задачите през настоящата.

"2023 година беше динамична и успешна година, през която работата на командването и личния състав бе насочена към провеждането на качествена и съвременна подготовка на летци-пилоти и авиационни специалисти за нуждите на българските ВВС. Резултатите говорят сами по себе си красноречиво и убедително. Изпълнен е на 100 % планираният за годината нальот. Петима младите пилоти от Випуск 2022 г. успешно присвоиха степен за класна специалност „Военен пилот 3 клас”. В „Центъра за подготовка и обучение” бяха проведени 20 курса за придобиване на военноотчетна специалност и повишаване на квалификацията. Обучени са общо 254 специализанти - сержанти и войници от формированията на ВВС.

В изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили 12-та авиационна база поддържа в постоянна готовност модулни формирования за оказване на помощ на населението при бедствия, аварии, действие при зимни условия, разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси. През месец август формированието за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси бе активирано за унищожаване на невзривен боеприпас, намерен на брега на река Вит, община Тетевен, област Ловеч. На 27.11.2023 год. модулното формирование за преодоляване на последствия от бедствия за действие в зимни условия се включи в разчистването на блокираните от снега пътища в Област Плевен. Бяха предприети неотложни аварийни и възстановителни дейности за снегопочистване на пътя от с. Брестовец до с. Беглеж и извличане на заседнали автомобили. 

Динамиката на времето, в което живеем и служим диктува необходимостта не само да преодоляваме проблемите, а и да ги предвиждаме. Само по този начин ще бъдем адекватни на заобикалящата ни реалност и с достойнство ще изпълним поставените цели и задачи през новата 2024 година, като непрекъснато повишаваме стандартите, в търсене на най-доброто от съвременните практики за обучение и тренировки. 

Изказвам своята и на командването увереност, че всички ние ще продължим достойно, с високо чувство на отговорност и професионализъм да изпълняваме поставените ни задачи, които през 2024 година ще бъдат още по-отговорни и трудни“.