Мъж твърди, че служител на КАТ - Плевен е извършил пътно нарушение (Видео)

Новините

18-12-2023, 08:17

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По думите му полицията не реагира на сигналите и не налага санкция

Мъж твърди, че служител на КАТ - Плевен е извършил пътно нарушение, като е паркирал в активна лента за движение и в непосредствена близост до спирка на градския транспорт на централен булевард в града.  Мъжът реагира като вика полиция, за да санкционира шофьора, който според него е нарушил правилата, но униформените, които се отзовали на сигнала на спешния телефон 112,  отричат да има проблем с паркиралата кола. Следват и други сигнали, които остават без реакция от отговорните институции.

Мъжът, подал сигнала, заснема и клип с колата нарушител, който е гледан над 1,2 милиона пъти в социалните мрежи за последните две седмици, предаде Нова тв.

„Граждани на Плевен ми писаха, че става дума не за обикновен катаджия, а за началника на КАТ към Първо районно в града. Излизах от сградата на прокуратурата, която е отсреща. Там входирах сигнал за пореден полицейски произвол, който се случи четири дни преди заснетото видео. Тогава видях как мъжът демонстративно паркира автомобила си, излезе от него, заключи го и се размина с мен. Това възбуди интереса ми и извадих телефона си, за да снимам. Обадих се на 112, но когато дойдоха патрулните полицаи – те отказаха да обслужат сигнала”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” очевидецът Людмил Русев.

По думите му полицаите казали, че в случая не става дума за активно платно и автомобилът е спрял законосъобразно.

"След това си тръгнаха. Аз подадох сигнал за неправомерно спрял na спирка автомобил”, заяви мъжът.  

От Нова тв са отправили официално запитване до полицията в Плевен, откъдето отговорили, че по случая ще бъде направена проверка, за да се установят всички обстоятелства по случая.